Aktivnosti

Osnivanjem Udruge željelo se u Mirloviću stvoriti žarište kulturnih zbivanja vezanih prije svega uz njegovanje folklora narodnih običaja, pjesama, plesova i etnografskog blaga mirlovačkog kraja.

 

Udruga svoje ciljeve  ostvaruje kroz slijedeće aktivnosti:

- okupljanje građana, a naročito mladeži koja njeguje i bavi se folklorom, pučkim pjevanjem, dramskim                        aktivnostima i skupljanjem starina za etnografsku zbirku,

- razvijanje interesa i ljubavi za amaterski rad i druženje kroz kulturne djelatnosti,

- promicanje i unapređivanje folklorne, glazbene i dramske umjetnosti,

- obogaćivanje etnografskih sadržaja,

- sudjelovanje na manifestacijama i kulturnim priredbama na lokalnoj, općinskoj, državnoj i inozemnoj razini,

- suradnja s drugim sličnim udrugama i društvima u zemlji i inozemstvu,

 

Djelatnost Udruge odvija se kroz sljedeće  sekcije:

- folklorna sekcija

- pjevačka sekcija

- dramsko-recitatorska sekcija

- etnografska sekcija

 

Folklorna sekcija – djeluje na predstavljanju izvornog narodnog folklora i narodnog stvaralaštva sudjelujući na smotrama, festivalima, manifestacijama i drugim kulturno-zabavnim programima, radiotelevizijskim emisijama.

 

Pjevačka sekcija – djeluje na predstavljanju narodnog stvaralaštva gdje muškarci i žene pjevaju starinske autentične popijevke u različitim varijantama ojkanja, zbornog, pučkog, klapskog pjevanja i dr. Sudjeluju na smotrama folklora, festivalima, manifestacijama i drugim kulturno-zabavnim programima, i radiotelevizijskim emisijama i sl.

 

Dramsko-recitatorska sekcija – djeluje na predstavljanju dramskog stvaralaštva i kazališne kulture, recitiranje pjesama i drugih tekstova u izvođenju članova-amatera Udruge. Sudjeluje na smotrama folklora, festivalima, manifestacijama i drugim kulturno-zabavnim programima.

 

Etnografska sekcija – djeluje na prikupljanju starina (starinskih predmeta) svoga kraja.